Denna guide har tagits fram av Chicago Public Schools (CPS) i USA för att stödja en ansvarsfull integration av generativ artificiell intelligens (GenAI) i skolans verksamhet under läsåret 2024–2025. Syftet med guiden är att säkerställa att användningen av AI-teknologi inom skolorna sker på ett lagligt, etiskt och pedagogiskt korrekt sätt, och att den stärker utbildningen utan att kompromissa med säkerheten och integriteten för elever och personal.

Viktiga Insikter:
Ansvarsfull användning: CPS betonar vikten av att all användning av AI-teknik, inklusive GenAI, sker på ett etiskt sätt som skyddar personlig information och upprätthåller akademisk integritet. Lärare och personal uppmanas att vara noggranna med vilken typ av information de delar med AI-verktyg och att alltid säkerställa att innehållet är korrekt och fritt från fördomar.

Riktlinjer för olika roller: Guiden innehåller specifika riktlinjer för studenter, lärare, administratörer och IT-personal. Elever får endast använda godkända AI-verktyg med lärarens tillstånd och måste redovisa hur de har använt AI i sina uppgifter. Lärare uppmuntras att integrera AI i undervisningen på kreativa sätt, men med ansvar och transparens.

Godkända verktyg: CPS har listat specifika GenAI-verktyg som är godkända för användning inom distriktet, och dessa verktyg måste uppfylla strikta krav på säkerhet och integritet. Verktygen finns tillgängliga i CPS Ed Tech Catalog, och användningen av dem regleras av lokala och federala lagar.

Kontinuerlig utbildning och stöd: CPS planerar att erbjuda kontinuerlig professionell utveckling för att stödja lärare och personal i användningen av AI-verktyg. Detta inkluderar workshops, digitala resurser och andra lärande initiativ för att säkerställa att alla är väl förberedda på att använda tekniken på ett sätt som gynnar elevernas utbildning.

Rekommendationer:
Guiden rekommenderar att alla inblandade aktörer inom CPS – från elever till administratörer – aktivt engagerar sig i den etiska användningen av AI. Detta inkluderar att hålla sig uppdaterad om godkända verktyg, följa riktlinjerna för integritet och säkerhet, och att vara proaktiva i att integrera AI på sätt som förbättrar undervisningen och främjar ett tryggt och inkluderande lärmiljö.

Läs guiden här:

https://www.aiforeducation.io/blog/chicago-public-schools-ai-guidance