Jonatan Tensetti har översatt The AI Assessment Scale (AIAS) till svenska. AIAS är ett flexibelt ramverk som hjälper skolor att integrera artificiell intelligens på ett sätt som främjar elevers kreativitet och kritiska tänkande, samtidigt som det minskar risken för fusk kopplat till AI och förbättrar lärandet. AIAS ger en tydlig ram för hur AI kan användas i undervisningen och i bedömning, vilket skapar nya möjligheter för engagerande och inkluderande lärande.

Tack vare översättningen blir AIAS nu mer tillgängligt för svenska skolor och lärare, som kan anpassa och tillämpa ramverket utifrån sina egna behov. AIAS kan spela en avgörande roll i att stärka skolans kapacitet att möta framtidens utmaningar, samtidigt som det säkerställer en etisk och hållbar användning av AI. Ramverket fungerar som ett verktyg för att bedöma och som en katalysator för att skapa en mer dynamisk och framåtblickande undervisningsmiljö.

https://www.canva.com/design/DAGPmHOLDdA/eQu-WjxccinCOIOtZNKOUg/edit?fbclid=IwY2xjawFHiRpleHRuA2FlbQIxMAABHT91yy-VUeF-yZxt25UJ0jqH9F1ixxvfHpmBXc15AtjCk98v4LjOSgR_XQ_aem_GQzf_Ozk3C-JRk7vUQacGg