Categories:

Jag vill också tipsa om ett avsnitt från AI Sweden Podcast som är särskilt relevant för rektorer och beslutsfattare. I detta avsnitt pratar vi med Helena Tronner ☀️, VD för Knowit Solutions Datalytics och expert på organisationspsykologi, om förändringsledning och AI-transformation.

Helena delar insikter om hur tekniska förändringar, som AI-implementationer, ofta misslyckas när de inte integreras med mänskliga beteendeförändringar. Hon betonar vikten av psykologisk trygghet i förändringsprocesser och diskuterar skillnaden mellan “change management” och “change leadership”. I samtalet lyfter hon hur ledare kan skapa en lärande och inkluderande organisationskultur, och vikten av att våga visa sårbarhet och erkänna kunskapsluckor, något hon kallar digital skam.

Helena understryker att AI-frågor måste ägas av ledningsgrupper och att det krävs en högre kunskapsnivå om AI i hela organisationen för att övervinna rädslor och osäkerheter. Detta avsnitt ger värdefulla insikter för alla som står inför att leda AI-implementeringar.

Ett perfekt avsnitt för rektorer och beslutsfattare som vill få en djupare förståelse för vad som krävs för att framgångsrikt integrera AI i sin organisation.